Mehmet Fatih Oruç

Mehmet Fatih Oruç

1980 İstanbul – Fatih doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi, Medya İletişim bölümünde ön lisans yapan Mehmet Fatih Oruç, lisans eğitimini ise Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır.

1997 senesinde iş hayatına başlayan Mehmet Fatih Oruç, çalıştığı şirketlerde ağırlıklı olarak medya kuruluşlarında vazife almıştır. Oruç, halen Kurumsal İletişim Uzmanı olarak iş hayatına devam etmektedir.

Yayıncılık konusunda ise Türkiye Gazetesi’nde ve çeşitli mecralarda, tarihi konularda araştırma ve gezi yazıları yayınlanmaktadır. Ayrıca kitap çalışmaları da bulunmaktadır.

Geçmişine, tarihine ve manevi değerlerine gönülden bağlı olan Mehmet Fatih Oruç, hayatını bunları anlatmaya ve “talip” olanlara öğretmeye adamıştır. Özellikle Osmanlı Tarihi konusunda birçok çalışmalar yapan Oruç, TGRT FM radyosu ve TGRT Belgesel kanalında yayınlanan “Diyarlardan Gönüllere” programının metin yazarlığını ve sunuculuğunu yapmaktadır. Ayrıca her hafta düzenli olarak YouTube kanalında yine tarihi ve manevi şahsiyetler ile ilgili kıssalar anlatmaktadır.

https://fatihoruc.com/

https://www.facebook.com/mforuc

https://twitter.com/MehmetFatihOruc

https://www.instagram.com/mehmet_fatihoruc/

https://www.youtube.com/user/YonetimHaber